HK_pleie rehab_245x47

Pleie- og omsorgstjenester i kommunen

Pleie- og omsorgstjenester i Hole kommune ytes fra tre tjenesteområder: Pleie, rehabilitering og omsorg, Tjenester for funksjonshemmede, NAV og  Psykisk Helse.

Beskrivelse av pleie- og omsorgstjenester til den eldre befolkningen

Tjenestetilbudet består av:

Forebyggende og rehabiliterende team
Forbyggende og rehabiliterende team har ansvaret for to tjenester. Den  ene tjenesten er tilbud om forebyggende hjemmebesøk til innbyggere over 85 år. Den  andre tjenesten er  hverdagsrehabilitering som har som formål å bedre brukerens funksjonsevne basert på dagliglivets aktiviteter. Teamet kan kontaktes på hverdagsrehab@hole.kommune.no.

Demensteam
Teamet er sammensatt av lege, sykepleier, hjelpepleier og ergoterapeut. Teamet tilbyr utredning av demens, veiledning og samtaler i hjemmet til pasienter  og pårørende. Pr i dag har teamet en sykepleier i 20 % stilling som koordinator. I tillegg er det engasjert lege 1 time i måneden i teamet. Årlig arrangerer demensteamet pårørendeskole om demens. Demenskoordinator har fast arbeidsdag på Sundjordet på onsdager og kan kontaktes på telefon 32 16 06 06.

MS team
Består av tverrfaglig sammensatt av personell fra pleie- og omsorgs avdelingen og tjenester for funksjonshemmede. Teamet hav vært i drift siden. Bakgrunnen er at Hole kommune har en overhyppighet av personer med diagnosen Multippel sklerose. Målsettingen med teamet er at de er et lavterskeltilbud til personer med Multippel sklerose og deres pårørende. Teamet kan kontaktes på holeMSTeam@hole.kommune.no.

Kreftkontakt/palliativ sykepleier
Hole kommune har i en årrekke hatt Kreftkontakt som koordinerer behandling til kreftsyke i kommunene og bistår pasienten og dens pårørende i en vanskelig situasjon. Kreftkontakten er spesialsykepleier som er knyttet til hjemmetjenesten. Kreftkontakten kan kontaktes på telefon 409 11 050.

Trygghetsalarm
Bidrar til at hjemmeboende raskt kan varsle hjemmesykepleien ved behov for hjelp. Nye brukere får nå digitale trygghetsalarmer. Det er en rask  utvikling innenfor velferdsteknologien der trygghetsalarmer bl.a  kan kobles opp mot sporings systemer (GPS) og andre former for sikkerhetsalarmer. Ved behov for trygghetsalarm kan hjemmesykepleien kontaktes på telefon 32 16 33 67 for å få søknadsskjema.

Hjemmesykepleien
Ivaretar et bredt spekter av helse, pleie- og omsorgstjenester i brukenes egne hjem.
Ved behov kan hjemmesykepleien kontaktes på telefon 32 16 33 67 for å få søknadsskjema. 

Hjemmehjelp
Praktisk bistand til renhold i hjemmet for eldre eller syke som ikke selv er i stand til å utføre disse oppgavene.
Ved behov kan hjemmetjenesten kontaktes på telefon 32 16 33 67 for å få søknadsskjema. 

Omsorgslønn
Gis til nære pårørende som yter omsorg til  brukere med omfattende pleie- og omsorgsbehov. Omsorgslønn er ikke ordinær lønn for faktisk utført tjeneste, men en kompensasjon for merbelastning og eventuell  tapt arbeidsinntekt som følge av tyngende omsorgsoppgaver.

Dagsenter for demente på Vikstunet
Har åpent to dager i uken. Målsetting med tilbudet er både å gi pårørende en avlastning, og også å gi brukerne en meningsfylt sosial hverdag. Tilbudet skal bidra til at brukerne kan bo lengre i eget hjem og sammen med sin familie. Det er kapasitet til å ta imot 9 brukere hver dag.

Dagtilbud på rehabiliteringsavdelingen
Er åpent to dager i uken og gir et trenings- og sosialt tilbud til brukere som har vært innlagt på rehabiliteringsavdelingen, og andre med behov for lett opptrening og sosialt samvær.

Omsorgsboliger uten fast bemanning på Vik Torg
Består av 11 leiligheter. Ved behov for pleie og omsorgstjenester eller praktisk bistand får brukerne dette fra henholdsvis hjemmesykepleien eller fra hjemmehjelpstjenesten.

Omsorgsleiligheter med bemanning
Vikstunet har 14 leiligheter hvorav 2 av leilighetene kan benyttes av ektepar. Vikstunet har bemanning hele døgnet.

Bofelleskap for demente på Sundjordet
Har 12 plasser hvorav en plass er avsatt til avlastning. Bofelleskapet har fast bemanning. Boligen og tilbudet er tilpasset personer med demens som har begrenset behov for pleie, men som ikke klarer å fungere i eget hjem.

Hole bo- og rehabiliteringssenter består av rehabiliteringsavdelingen og langtidsavdelingen
Rehabiliteringsavdelingen med sine 6 + 4 plasser gir tilbud til brukere som har behov for planlagt og målrettet rehabilitering og  etterbehandling etter sykehusopphold. Personalet arbeider tverrfaglig og består av lege, sykepleiere, helsefagarbeidere, ergoterapeut og fysioterapeut. Fra 1.10.2013 har rehabiliteringsavdelingen tatt imot pasienter etter ny ordning med "kommunal akutt døgnsenger".

Langtidsavdelingen gir tilbud om medisinsk behandling, helse – og omsorgstjenester til eldre som på har et  så stort behov for døgnkontinuerlige helse – og omsorgstjenester at det ikke kan gis i eget hjem.